Zaterdag 14 mei Laarzendag

Trek je laarzen aan en kom zaterdag 14 mei naar de Laarzendag in het Nationaal Baggermuseum!

Tijdens deze Laarzendag zijn er diverse (kinder)activiteiten waarin laarzen centraal staan, deze activiteiten worden samen met Home Start Sliedrecht, Buurtgezinnen Sliedrecht, Reddingsbrigade Hardinxveld-Giessendam en de mobiele baggerfabriek van Waterweg georganiseerd op ons museumterrein.

Kom je laarzen pimpen, maak kennis met de reddingsbrigade, speur naar laarzen, ga op de foto met reuzenlaarzen, kom baggeren in de mobiele baggerfabriek, neem een kijkje in het museum, kom spelen in de BaggerPraktijkTuin, struin rond op de stoombaggermolen Friesland en eet een echte baggerpannenkoek.

Toegang tot het Nationaal Baggermuseum en alle activiteiten zijn gratis, mits je je laarzen aan hebt! We zijn geopend op zaterdag 14 mei van 13.30 uur tot 17.00 uur.

In het kader van 600 jaar Elisabethsvloed wordt op zaterdag 14 mei met diverse organisaties in NLDelta de allereerste Laarzendag georganiseerd. Tijdens de Laarzendag op 14 mei loopt iedereen op laarzen en zijn er overal activiteiten waarin laarzen centraal staan. Hiermee vragen we aandacht voor de prachtige delta waarin we leven en willen we bewustwording creëren voor de problematiek van het stijgende water en het verlies aan biodiversiteit als gevolg van klimaatverandering.