Woensdag 7 december Vrijwilligersdag

Woensdag 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag en dan zet het Nationaal Baggermuseum haar deuren open om nieuwe vrijwilligers te ontmoeten.

Heb je tijd beschikbaar, denk dan eens na of vrijwilligerswerk bij het Nationaal Baggermuseum iets voor je is. Er is vrijwilligerswerk te doen op diverse gebieden: catering van kleine en grote groepen zowel binnen als buiten de openingstijden van het museum, conciërgetaken voor de dagelijkse gang van zaken op het museumterrein, technische ondersteuning voor het onderhoud zowel aan collectie als gebouw. Daarnaast is het ook mogelijk om losse klussen te doen als vrijwilliger. Deze losse vrijwilligersklussen zijn bijvoorbeeld: de snijkop verven, tegels opnieuw in de tuin rechtleggen of meehelpen tijdens een onderhoudsdag van de BaggerPraktijkTuin, het opzetten van een nieuwe website en onderhouden, helpen bij communicatiewerkzaamheden etc.

Zonder de tomeloze inzet van vrijwilligers zouden onze bezoekers het Nationaal Baggermuseum niet kunnen bezoeken. Help je ook mee om de bezoekers, zowel klein als groot, te kunnen blijven ontvangen in ons mooie museum?

Woensdagmorgen 7 december om 10.00 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom in het museum. Na een korte rondleiding door het museum maak je kennis met enkele vrijwilligers die vertellen wat zij doen in het Nationaal Baggermuseum. Bestuursleden zijn ook aanwezig. Rond 11.30 uur wordt deze kennismaking afgerond met een kop koffie met een baggerkoekje.

Afbeelding
Rondleider Leo, voor de ingang van het koetshuis waar veel werkende modellen te zien zijn.