Voorjaarsvlaggen in Baggermuseum

VoorjaarsvlaggenVan 25 februari t/m 5 maart is het voorjaarsvakantie. Het Nationaal Baggermuseum organiseert in deze week een evenement voor jongeren. Door het hele museum zijn vlaggen opgehangen van acht verschillende landen. Kom kijken en stel vast van welk land de vlag is. De bezoeker ontvangt een papier waarop steeds de eerste letter van de landsnaam moet worden ingevuld. Als de letters op de goede plaats zijn ingevuld vormen ze de naam van een speciale baggermolen die ook te zien is in het Baggermuseum. Het is een bijzondere naam voor een bijzonder soort baggermolen.
Vanuit Sliedrecht is baggeren een wereldwijde activiteit geworden. Waterbouwkunde is eigenlijk een deftig woord voor baggeren. In bijna alle landen op onze planeet hebben baggeraars werken uitgevoerd. De landen waarvan acht vlaggen in het museum gevonden kunnen worden, zijn ook landen waar waterbouwkundige werken zijn gemaakt.
Als alle letters zijn gevonden en de naam van de bijzondere baggermolen correct is opgeschreven, is er best nog wel tijd over om vernieuwing van de Afsluitdijk te bekijken. Een demonstratie met de snijkopzuiger “Mark 2” in het Koetshuis is ook mogelijk.
Zelf baggeren met de baggersimulator? Dat kan. Wie het goed doet baggert een selfie!