Voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie (1 t/m 4 maart) is er genoeg te doen en te beleven voor jong en oud in het Nationaal Baggermuseum.
 
Kinderen kunnen, onder begeleiding van onze ‘tienerbrigade’ een emmerbaggermolen of snijkopzuiger in elkaar zetten en verven. Deze knutselpakketten zijn echt een hit en speciaal door onze technische ploeg van vrijwilligers ontworpen. Verder kunnen kinderen kiezen uit drie soorten speurtochten. Voor iedere leeftijd is er een speurtocht beschikbaar!
 
Maar ook voor volwassenen is het museum interessant. Zij kunnen aanhaken bij een tour van één van onze rondleiders. Of lopen op eigen gelegenheid door onze vaste collectie, bijvoorbeeld aan de hand van onze telefoontoer op de benedenverdieping. Elke vakantiedag vindt er om 15.00 uur in het Koetshuis een korte uitleg plaats door één van onze rondleiders over een aantal werkende modellen.
 
Op woensdagmiddag 1 maart om 14.00 uur leest onze voorleesjuf Carlien voor over baggerblauw. De entree voor het voorlezen is gratis, wil je daarna het museum bezoeken dan betaal je de normale entreeprijs.
 
In onze museumwinkel zijn technische knutselpakketten voor kinderen te koop: de zonnewindmolen, de catamaran op zonne-energie of de baggermolen met robotarm! Dan kunnen ze thuis lekker aan de slag en het zelf in elkaar zetten.
 
Onze openingstijden zijn van 13.30 uur tot 17.00 uur.