Straffe dijken – Thema filmmiddag in Het Baggermuseum

Zaterdag 21 september worden er in Het Baggermuseum diverse films gedraaid waarin centraal staat: hoe sterk zijn onze dijken. Wat betekenen dijken voor Nederland, wat komt er kijken bij de bouw, en wat er gebeurt er als het misgaat. Uit de uitgebreide collectie van Het Baggermuseum is een selectie gemaakt die een beeld schetsen van het belang van dijken.

Programma:

• Film 1: Terugblik naar de watersnoodramp van 1953 in Sliedrecht
    In 1953 was de watersnoodramp waar ook Sliedrecht door werd getroffen. Wat gebeurde er en wat waren de gevolgen?
  • Film 2: Kunnen de dijken echt breken?
    Een film over de nieuwe Deltawet van 2012 met betrekking tot kustverdediging, de Deltawerken en de Zuiderzeewerken.
  • Film 3: Hoe sterk zijn onze dijken
    Technologisch instituut Deltares licht onderzoeksmethoden toe op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur bij rivierdelta’s, kustregio’s en offshore.
  • Film 4: De Delta Flume: Europa’s grootste golfgoot
    Hoe kwam de bouw tot stand van de grootste Europese golfgoot de Delta Flume.
    Gebouwd in Delft ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek op waterbouwgebied.
  • Film 5: Deltares Geocentrifuge in beeld
    Een film die uitleg geeft en de toepassingen laat zien van de Geocentrifuge installatie.

Praktische informatie
Het Baggermuseum is open van woensdag t/m zaterdag van 13:30 tot 17:00. Toegang filmmiddag vrij op vertoning van entreeticket van het museum of met de museumkaart.
Aanvang 1e filmsessie 13.45 – 15.00 uur.
Aanvang 2e filmsessie 15.15 – 16.30 uur.