Start bouw Educatief Waterbouwkundig Erf

Vrijdagmiddag 21 september a.s. wordt de eerste handeling verricht voor de bouw van het Educatief Waterbouwkundig Erf, EWE afgekort.
Het Nationaal Baggermuseum start met een aantal bouwkundige voorzieningen waarin het EWE zal worden ondergebracht. Er worden een aantal instrumenten en digitale voorzieningen geplaatst waarmee de bezoeker van het Baggermuseum zelf kan expirimenteren om te ervaren wat de moderne wereld van het baggeren betekent. Hiermee voegt het Baggermuseum een belangrijk dynamisch aspect toe aan het toch al attractieve museum. Er wordt vooral gekeken naar jongeren die in het EWE op actieve wijze inzicht kunnen verkrijgen in de wereld van waterbouw.

De bijeenkomst start om 15:45 uur. De eerste handelingen worden uitgevoerd door de heren Joost Kaper, Simon Hoek en Luuk de Boer van het O & O Fonds Waterbouw (Stichting Opleiding en Ontwikkelingsfonds). Deze handelingen vangen aan rond 16:00 uur.