Productiemeter Krohne en Koninklijke IHC

150519 krohne2Dinsdag 19 mei overhandigde de firma Krohne uit Dordrecht op een officiële wijze een geheel gerestaureerde productiemeter uit de baggerindustrie. Deze meetbuis is ontwikkeld door de firma Krohne en de Koninklijke IHC en wordt veel toegepast op pompwerktuigen. Het instrument meet de snelheid en de concentratie van het opgezogen mengsel in de persleiding. De gegevens worden verkregen via een combinatie van elektromagnetische en radio-actieve meetprincipes. Op basis van deze permanente meting kan de productie van het baggerproces precies berekend worden, zodat de zuigbaas zo efficiënt mogelijk kan werken.

Het Nationaal Baggermuseum is erg blij met het gerestaureerde meetinstrument. Het past geheel in onze tuin met 1 op onderdelen van baggerwerktuigen. Tevens is het een goede aanvulling op onze educatieve BaggerPraktijkTuin, waar via werkstations praktische ervaring kan worden opgedaan over werken in de waterbouw. De BaggerPraktijkTuin is geschikt voor leerlingen van de basisschool tot studenten van de universiteit. Voor elke doelgroep zijn er relevantie opdrachten te doen.

Kortom onze hartelijke dank gaat uit naar de firma Krohne voor de restauratie van dit meetinstrument. Een goed voorbeeld van hoe bedrijven en musea kunnen samenwerken met een win-winsituatie als eindresultaat.150519 krohne