Nationaal Baggermuseum aanwezig op Kom Erbij Festival en zoekt vrijwilligers

Op zaterdag 22 september vindt het jaarlijkse Kom Erbij Festival in Sliedrecht plaats bij de Bibliotheek en op het naastgelegen grasveld. Dit festival haakt in op de landelijke Week tegen Eenzaamheid en vormt een gezellig uitje om nieuwe mensen te ontmoeten. Ook het Nationaal Baggermuseum is aanwezig. We nodigen u van harte uit om een praatje te maken bij onze kraam.

Contact leggen
Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich eenzaam. Het Kom Erbij Festival wordt op verschillende plaatsen in het land georganiseerd om aandacht te vragen voor dit probleem.
Er worden diverse activiteiten georganiseerd en op de informatiemarkt kunnen bezoekers kennismaken met het verenigingsleven en vrijwilligerswerk. Diverse organisaties presenteren hun activiteiten en vrijwilligersvacatures, waaronder het Baggermuseum.

Vrijwilligerswerk tegen eenzaamheid
Vrijwilligerswerk kan goed helpen tegen eenzaamheid. Door als vrijwilliger aan de slag te gaan, komt iemand vaker onder de mensen en doet hij of zij meer sociale contacten op. Uit onderzoek blijkt dat één op de drie vrijwilligers die al eenzaam is, zich minder eenzaam voelt door vrijwilligerswerk.

Baggermuseum zoekt vrijwilligers
Bij het Baggermuseum werkt een groep zeer gevarieerde en enthousiaste vrijwilligers. Zo zijn er bijvoorbeeld hoofdsuppoosten, rondleiders, administratieve krachten, ict-medewerkers en archiefmedewerkers. We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers, al is het maar voor een paar uur in de week. Mensen van alle leeftijden zijn welkom, ervaring in of kennis van de baggerindustrie is niet nodig. Lijkt het u leuk om ook bij het museum aan de slag te gaan? We horen graag wat voor werk u leuk lijkt om te doen. Kom kennismaken bij onze kraam op het Kom Erbij Festival, of neem contact op via administratie@baggermuseum.nl of 0184-41 41 66.

Waar en wanneer
Het Kom Erbij Festival vindt op zaterdag 22 september van 11.00 uur tot 15.00 uur plaats in
Sliedrecht bij de Bibliotheek en op het naastgelegen grasveld. De toegang is gratis.

Bekijk hier het volledige programma.