Museumweek in het Nationaal Baggermuseum

Pharaon II“Ontdek ons echte goud” is ook dit jaar weer het thema van de landelijk georganiseerde Museumweek. 4 tot en met 8 april in het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht.
Het pronkstuk dit jaar is de “Pharaon II”, één van de eerste zelfvarende snijkopzuigers gebouwd in 1905.
Dit schaalmodel, ooit tentoongesteld op de wereldexpositie van Parijs, is misschien wel de “Nachtwacht” van het Baggermuseum. Onderzoek naar het model heeft geleid tot mooie verhalen over het verleden van dit baggervaartuig. De “Pharaon II” heeft zijn sporen verdiend bij de aanleg van het eerste Suezkanaal. Daar is het schip ook onderwerp van politieke schermutselingen geweest met een tragisch einde.
Graag vertellen de rondleiders u het verhaal over de “Pharaon II” en de aanleg van het Suezkanaal.
Tijdens de museumweek is er elke middag om 3 uur een korte rondleiding door het museum met dit onderwerp. Daarvoor en daarna heeft u nog voldoende tijd om zelf de bijzondere collectie van het Nationaal Baggermuseum te ontdekken.
Ter gelegenheid van de Museumweek wordt een gratis kopje koffie of thee geschonken aan de bezoekers. Het Baggermuseum doet mee met de landelijke actie “Gouden Kader”. In het museum is een goudkleurige schilderijlijst aanwezig, waarmee u een selfie kunt maken van uzelf en een fraai object uit de collectie. Wanneer u dit deelt op social media met #OnsEchteGoud, maakt u kans op verschillende prijzen, ter beschikking gesteld door de Museumvereniging.