Mei vakantie en week van ons water

De BaggerPraktijkTuin is geopend tijdens de mei vakantie. Dinsdag 25 april tem zaterdag 6 mei van 14:00 tot 16:30 uur.
Op Koningsdag 27 april is het Nationaal Baggermuseum gesloten.
Verder van 2 t/m 6 mei is de BaggerPraktijkTuin open van 14:00 tot 16:30 uur.
Onder begeleiding van baggervakmensen kan in de praktijk ervaren worden hoe wordt gewerkt met water, modder, zand en klei. Test je inzichten bij het bedienen van de bagger experience.
Haal je het maximum aan kubieke meters, kun je een selfie naar jezelf sturen. Of kom varen met één van de pusycat duw/sleepboten en probeer te manoeuvreren als een echte stuurman.
In het Baggermuseum beleef je een ontdekkingsreis beleefd worden. Hoe baggerde men vroeger en hoe doet men dat tegenwoordig. Baggeren is waterbouw, in feite een wereldomvattend werkgebied; Hollands Glorie.

Na de meivakantie is op de zaterdagen 13 en 20 mei de BaggerPraktijkTuin, evenals elke zaterdag, geopend van 14:00 tot 16:30 uur.
Van 12 tem 21 mei is het de week van ons water. In heel Nederland worden leuke en leerzame activiteiten georganiseerd.
In de Drechtsteden is er speciaal aandacht voor het watergerelateerd erfgoed. Waterbouw kan nergens anders zo goed ontdekt worden als in het Baggermuseum. Kom je verwonderen en neem een duik in de wereld van het water. Met de Virtual Reality Bril vlieg je over de Afsluitdijk en zie je de weg die vissen moeten zwemmen om van de Waddenzee naar het IJsselmeer te komen.

Meer info vindt u op:
www.geschiedenisvanzuidholland.nl
www.baggermuseum.nl
www.weekvanonswater.nl