Maak je eigen zandflesje en onderzoek zand in de voorjaarsvakantie

Zoals in elke schoolvakantie is er ook in de voorjaarsvakantie (23 februari t/m 2 maart) voor kinderen weer van alles te beleven in het Baggermuseum! In het Zandlab kunnen kinderen alles over zand leren als ‘zandonderzoeker’. Ook kunnen ze hun eigen zandkunstwerkje maken door een doorzichtig flesje te vullen met gekleurd zand.

Maak je eigen kleurige zandflesje!
Passend bij de huidige expositie ‘Zand in beweging’ – over zandwinning en zandtransport in Nederland – is er in de voorjaarsvakantie een leuke kinderactiviteit. Aan een speciale knutseltafel gaan kinderen van 8 jaar en ouder een doorzichtig flesje in de vorm van een schelp vullen met gekleurd zand. Zo kan iedereen zijn eigen unieke kunstwerkje maken. Jongere kinderen zijn welkom om samen met een (groot)ouder te komen knutselen.

Bekijk hier alvast een filmpje!

Zandlab
In ons speciale Zandlab leren kinderen van 8 jaar en ouder meer over de eigenschappen van zand. Met een echte wetenschappers-jas en klembord gaan ze aan de slag. Zo kunnen ze zandkorrels bekijken onder de microscoop, grind opmeten, zand zeven en ontdekken welk zand waar in Nederland voorkomt. Als ze na afloop hun vragenformulier inleveren bij de balie, krijgen ze een kleine attentie.

Openingstijden tijdens de voorjaarsvakantie
Tijdens de voorjaarsvakantie is het museum geopend op zaterdag 23 februari van 13:30 tot 17:00 uur en van dinsdag 26 februari t/m zaterdag 2 maart van 13:30 tot 17:00 uur.