Lezing ‘De voordeur van Amsterdam’

Zaterdag 28 oktober geeft Cor Oudendijk een lezing over ‘De voordeur van Amsterdam’. Cor Oudendijk was van 1988 tot 2008 havenmeester van Amsterdam en Rijkshavenmeester van het Noordzeekanaal en heeft de ontwikkelingen van de Zeesluis IJmuiden van nabij meegemaakt. Van 2008-2011 heeft hij deel uitgemaakt van het technisch team van Rijkswaterstaat in Utrecht om de eisen van de nieuwe sluis vast te leggen.
 
Tijdens zijn lezing gaat Cor in op vragen als Waarom werd het Noordzeekanaal gegraven?
Hoe verliep de bouw van de oude sluizen en hoe waren de sociale omstandigheden van toen? Waarom was een nieuwe sluis noodzakelijk met uitleg over de bouw van de nieuwe sluis (voorstudies, contract vorm, bouwmethodiek en de operationele en financiële aangelegenheden).
 
De lezing begint zaterdag 28 oktober 13.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur) in het Nationaal Baggermuseum. De kosten voor de lezing, inclusief 1 consumptie, bedragen € 6,00, Aanmelding via een berichtje naar reserveringen@baggermuseum.nl. Na de lezing is het mogelijk het museum te bezoeken, entree € 7,50, gratis toegang met Museumkaart.