Lezing 5 november Ontmoet de Familie Volker uit Sliedrecht.

Philipp Võlker, geboren in 1730 te Niederelsungen, in de buurt van Kassel, kwam op 15-jarige leeftijd via Zwolle in Sliedrecht terecht en trouwde met Pleuntje Meijer. Philipp Võlker werd in Sliedrecht al snel Flip Volker genoemd en was de voorvader van Adriaan Volker, oprichter van Baggermaatschappij Volker in 1854.

Tijdens de lezing van 5 november aanstaande, neemt Remco van de Ven het publiek mee in de familiegeschiedenis van de familie Volker en de ontstaansgeschiedenis van het baggerbedrijf. Na afloop van de lezing neemt Remco de aanwezigen mee voor een uniek kijkje achter de schermen in het oude kantoor van Volker waar hij als 21-jarige zijn loopbaan begon.

De lezing begint zaterdag 5 november om 12.00 uur (inloop vanaf 11.30 uur) in het Nationaal Baggermuseum. De kosten voor de lezing, inclusief 1 consumptie, bedragen € 6,-, Aanmelding via een berichtje naar reserveringen@baggermuseum.nl. Na de lezing is het museum geopend voor publiek, entree € 6,-, gratis toegang met Museumkaart. 

Afbeelding Familie Volker uit 1892, in de tuin van het woonhuis Molendijk 181, aan de overzijde van Nationaal Baggermuseum, kantoor Molendijk 208.