Kerstvakantie in het museum

In de kerstvakantie is er genoeg te doen en te beleven voor jong en oud in het Nationaal Baggermuseum!

De gehele kerstvakantie kunnen kinderen voor hen uitgekozen films over baggeren bekijken en kiezen uit drie soorten speurtochten. Voor iedere leeftijd is er een speurtocht beschikbaar: Baggerbig-, Baggertechno- of Baggerbollebozen speurtocht. Volwassenen kunnen door het museum meelopen met één van onze rondleiders. Maar het is ook mogelijk om op eigen gelegenheid door onze vaste collectie te lopen. Start dan bijvoorbeeld met de telefoontoer en loop hiermee door de benedenverdieping. Elke vakantiedag vindt er om 15.00 uur in het Koetshuis een korte uitleg plaats door één van onze rondleiders over een aantal werkende modellen.

Op woensdagmiddag 28 december om 14.00 uur en woensdagmiddag 4 januari 14.00 uur leest onze voorleesjuf Carlien voor over baggerblauw. De entree voor het voorlezen is gratis, wil je daarna het museum bezoeken dan betaal je de normale entreeprijs.

Een extra activiteit in de 2e week van de kerstvakantie (woensdag 4 januari tot en met zaterdag 7 januari) is het knutselen van een emmerbaggermolen die onze technische mensen voor de kinderen ontworpen hebben.

In de kerstvakantie zijn we in de eerste week geopend van woensdag 28 december tot en met vrijdag 30 december. In de tweede week zijn we geopend van woensdag 4 januari tot en met zaterdag 7 januari. Onze openingstijden zijn van 13.30 uur tot 17.00 uur.

Let op het museum is gesloten op zaterdag 24 december en zaterdag 31 december!