Gezocht mannen en vrouwen zonder watervrees!

Het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht gaat vernieuwen en is daarom op zoek naar u. Het museum draait vrijwel geheel op vrijwilligers. Mannen en vrouwen die hun werk met plezier doen: bezoekers ontvangen, rondleidingen geven, activiteiten begeleiden, het demonstreren van de vele technische modellen of zorgen voor de museumcollectie.

De baggerindustrie en waterbouw waarom Nederland al eeuwen beroemd is, staat in Het Baggermuseum centraal. Dijken, kanalen, polders en andere waterwerken komen voort uit baggeren.
Het technisch-maritiem museum is gevestigd in monumentale panden waarin één van de vroegste baggerpioniers, Adriaan Volker, woonde en werkte. Baggeraars staan over heel de wereld bekend om hun kennis van waterbouw. De Nederlandse baggervloot is internationaal bekend van stranden ophogen, vliegveld- en wooneilanden aanleggen, en het bevaarbaar houden van rivieren en kanalen.

Vanwege de onze nieuwe ambities zijn wij op zoek naar uitbreiding van de groep vrijwilligers, op verschillende terreinen. Voor het team museumontvangst zijn er vacatures voor gastvrouw of gastheer, als rondleider of medewerker museumcafé. Technisch of twee rechterhanden? Kom dan bij ons team tentoonstellingsbouw en onderhoud. Meer interesse in onze museale collectie? Het Baggermuseum bezit vele scheepsmodellen, voorwerpen, foto’s en boeken, die beheerd en geregistreerd worden. Voor alle vrijwilligersfuncties worden cursussen aangeboden om zich te bekwamen en zich verder te ontwikkelen.

Vrijwilligers Oriëntatiedagen 11 en 12 oktober 2019
In oktober worden twee vrijwilligersoriëntatiedagen georganiseerd waar geïnteresseerden kennis kunnen maken met ons en het werk, om zo een goed beeld te krijgen wat er eventueel van u verwacht wordt. Wij ontvangen u graag om u een kijkje achter de schermen te geven en te laten zien wat ons zo boeit en bezighoudt. De oriëntatiedagen zijn op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober, tijdens openingstijden van het museum van 13.30 – 17.00. Aanmelden kan via info@baggermuseum.nl.
Iedereen zonder watervrees die eerder informatie of een vrijblijvend gesprek wil kan contact opnemen met Bernard Hilgers via conservator@baggermuseum.nl of 06-10754703.