Films van de maand

Vanaf deze week zijn er weer 2 nieuwe films te bekijken in onze koffiezaal.

De Maeslantkering film uit 1997, duur 20 minuten. De film is gemaakt in opdracht van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en de Bouwkombinatie Maeslantkering, door Omroep Bedrijf Rotterdam. De Maeslantkering ligt in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland en werd gebouwd tussen 1991 en 1997. Het bouwwerk is volledig automatisch gestuurd en vormt samen met de Hartelkering en de dijkverbreding Rozenburg de Europoortkering. In het museum is op de 2e verdieping een werkend model te vinden.

Aansluitend is een 4 minuten durende animatie van transport- en installatieschip Aeolus (Van Oord) te zien. De Aeolus is een innovatief en geavanceerd transport- en installatieschip voor het plaatsen van windmolens op zee. Het schip werd in juni 2014 gedoopt en is in handen van de Nederlandse baggermaatschappij Van Oord.

Afbeelding maquette van de Maeslantkering te zien op de 2e verdieping van het museum. 

Het filmarchief van het Nationaal Baggermuseum bestaat uit meer dan 500 films. Variërend van animaties, documentaires, project- en bedrijfsfilms, lezingen. Deze films zijn verkregen via amateurfilmers, bedrijven, instellingen als Rijkswaterstaat, NPO, etc. Een waardevolle collectie die het bekijken waard is. Regelmatig tonen we een film uit het archief in onze koffiezaal.