Filmdag – 18 maart 2017

NBM film 18-03-2017Het Nationaal Baggermuseum presenteert een filmdag op 18 maart a.s. En dit keer blijven we dicht bij huis. Een duik in de geschiedenis van het ontstaan en het leven en werken in de polders. Deze keer gaat het vooral over de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.
Boeiend is om te zien hoe het water de stad Dordrecht heeft gevormd. Wat betekent het bijvoorbeeld om buitendijks te wonen, terwijl het water soms tot aan de ramen stijgt. Als het water boven normaal stijgt en er gevaar dreigt voor mens en dier, dan moet worden over gegaan tot het nemen van drastische maatregelen. Wat dat betekent voor de boeren en bewoners van de Noordwaard bij Werkendam is te zien we in de laatste film.
Al met al beloofd het weer een interessante voorstelling te worden. De filmdag vindt plaats op zaterdag 18 februari 2017. Er zijn 2 voorstellingen: de eerste voorstelling begint om 11.00 uur tot ongeveer 13.50 uur. In de pauze kunt u eventueel huisgemaakte soep en/of vers belegde broodjes verkrijgen in het museum.
De tweede voorstelling begint om 14.00 uur en duurt tot 16.40 uur. In de pauze kunt u genieten van een heerlijke kop thee of koffie.