Duik in de Week van Ons Water

weekvanonswater12Meer weten over onze veiligheid en wateroverlast? Kom naar het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht.
Nederland is goed beschermd tegen water, maar blijft kwetsbaar. Water is vaak onze vriend, maar soms ook onze vijand. Door de klimaatverandering zijn we kwetsbaarder dan we denken. Tijdens de nationale Week van Ons Water van 12 tot en met 19 oktober zijn in het hele land uitjes en activiteiten om ons water beter te leren kennen. Hoe veilig zijn we achter onze duinen en dijken?
Wat doet Nederland aan watermanagement. Duik in de Week van Ons Water.
Het Nationaal Baggermuseum doet ook mee. Van 12 tot en met 22 oktober is de BaggerPraktijkTuin open, behalve op zondag en maandag. Ga zelf actief aan de slag. Bagger een sloot uit of kruip achter de sleephoppersimulator en laat zien hoeveel zand jij kunt opzuigen in een minuut. Er zijn 16 interactieve werkstations in de tuin. Deze zijn geschikt voor bezoekers vanaf 8 tot 88 jaar. En als je daarmee klaar bent, kun je ook nog binnen de tentoonstelling “Strijd tegen het water” bekijken. Daar zie je hoe Nederlanders in de tijd hebben leren omgaan met de kans op overstromingen. Dan zie je waarom baggeren zo belangrijk is voor de waterveiligheid van Nederland.
Tijdens de herfstvakantie kun je ook nog deelnemen aan de wedstrijd van de Rabo Museumkidsweek. Zoek de Museum-kids-mascotte Tikkit op de best bewaarde plek in het baggermuseum en maak een selfie. Als je deze selfie upload op www.museumkidsweek.nl maak je kans op mooie prijzen.