Dompel je onder tijdens de week van ons water

RainbowNederland, Waterland. Van zee aan de kust tot het water uit de kraan. In de loop der eeuwen hebben we veel naar onze hand gezet. Voor ons Nederlanders is dat niet eens meer zo bijzonder. Maar vraag het buiten onze grenzen en de meesten zijn zwaar onder de indruk.

De Nederlandse Deltawerken zijn wereldberoemd. Onze expertise in waterbeheer geldt als één van de belangrijkste exportproducten. En het Nederlandse kraanwater behoort tot het schoonste en lekkerste op aarde. Jaarlijks produceren we maar liefst 1,2 miljard kubieke meter. Dat is ongeveer 480.000 zwembaden vol heerlijk vers drinkwater.

In “De week van ons Water”, van 3 t/m 7 mei, vieren we de bijzondere band met het water.
Het Nationaal Baggermuseum doet mee aan de activiteiten van “De week van ons Water”. Baggeren is natuurlijk van essentieel belang voor ons waterbeheer. Het op diepte houden van sloten en rivieren voor een adequate afvoer van regenwater is één van de belangrijke taken van baggeraars. In de BaggerPraktijkTuin van het Baggermuseum kun je zelf ervaren wat daar allemaal bij komt kijken. Je mag zelf baggeren, graven met een graafmachine, rainbowen, dijken bouwen en nog veel meer. Ontdek dat werken in de waterbouw leuk en uitdagend is. De BaggerPraktijkTuin is open van dinsdag 3 mei tot en met zaterdag 7 mei van 14:00 tot 16:30 uur.