Creatieve ochtend met verhalen, muziek en zand!

Op 2 juni is er een kinderconcert door Pianoduo Beth & Flo op ons museumterrein.

Er komen deze ochtend 75 leerlingen van groep 5 en 6 van CBS Oranje-Nassau. Verhalenverteller Nico van Lent doet de aftrap en vervolgens geeft het cabareteske duo Beth & Flo  een speciaal interactief klassiek kinderconcert.

Dit concert is voor het Nationaal Baggermuseum het startsein voor de maand van het zand. Op diverse basisscholen in Sliedrecht geven vrijwilligers Zand-lessen. 
Vanaf 2 juni komen in totaal 125 leerlingen op het museumterrein een zand bouwwerk maken. Deze bouwwerken vormen samen de buitententoonstelling Zand! die tijdens het Baggerfestival, 24 juni op het museumterrein te bekijken is. Ook kunnen op zaterdag 24 juni bezoekers zelf tussen 10.00 uur en 17.00 uur een zandbouwwerk maken.

De plannen liggen al klaar om volgend jaar alle leerlingen van de groepen 5 en 6 van alle basisscholen uit Sliedrecht uit te nodigen voor een Deltaconcert bij het Nationaal Baggermuseum. Later dit jaar vinden er Deltaconcerten plaats in de Biesbosch en Kinderdijk, kaarten zijn hiervoor beschikbaar via www.deltaconcerten.nl.

Afbeelding Nanienke van den Berg.