Collectie

Het merendeel van de collectie bestaat uit scheepsmodellen opgesteld in de vaste tentoonstellingen. Deze diverse scheepsmodellen geven een duidelijk beeld van de ontwikkeling in de baggerindustrie.

Daarnaast beschikt het museum over een grote hoeveelheid historische foto’s van emmerbaggermolens tot hopperzuigers. Ook diverse projecten uit het verleden op het gebied van waterbouw zijn in onze collectie vertegenwoordigd.

Vanachter je computer kun je ook een bezoek brengen aan ons museum. Jaap Pameijer heeft een update gemaakt van onze virtuele tour. De laatste tentoonstelling Ode aan het zinkstuk is er aan toegevoegd, deze 3D presentatie is via deze link te bekijken Nationaal Baggermuseum – matterport. Het is dankzij de vrijwillige bijdrage van Jaap dat wij dit kunnen delen met ons publiek.

De collectie online bekijken
Het museum werkt samen met verschillende maritiem gerelateerde musea die hun collectie ook online zichtbaar maken.  Maritiem Digitaal is de gezamenlijke database van een aantal maritieme musea, waarin gegevens kunnen worden opgezocht over voorwerpen en literatuur die zich in deze musea bevinden. Nieuwsgierig? Kijk dan eens op deze site: Maritiem Digitaal.