Routebeschrijving

Met de auto
Kom je met de auto, dan kies je op de A15 afslag 24 – Sliedrecht West. Je gaat onder het spoorviaduct door en slaat bij de T-kruising rechtsaf indien je uit de richting Rotterdam bent gekomen. Komt je uit de richting Gorinchem dan sla je na de afrit linksaf en ga je na de tunnel op dezelfde T-kruising rechtdoor. Vanuit beide richtingen volg je dezelfde route. Je neemt na ongeveer 100 m. de bocht naar links. Je bevindt je nu op de Crayestein. Deze rijd je helemaal uit tot aan de tweede (soort) T-kruising. Hier sla je rechtsaf. Na weer ongeveer 150 m. draai je scherp naar links. Je bent nu op de Molendijk. Na ongeveer 500 m. tref je rechts de ingang aan van het parkeerterrein van het Nationaal Baggermuseum.
Kom je binnendoor vanuit de richting Papendrecht, dan neem je de Ketelweg en Baanhoek en volg je de borden “Baggermuseum”

Met de trein
Kom je met de trein, dan kan je lopen vanaf Station Sliedrecht Baanhoek. De wandeling duurt ongeveer 15 minuten.
Sliedrecht Station Baanhoek naar Nationaal Baggermuseum

Met de bus
De dichtstbijzijnde bushalte is Bushalte Deltalaan in Sliedrecht. De afstand naar het museum is ongeveer drie minuten wandelen.

Met de waterbus
Via het water is het Baggermuseum ook bereikbaar. Uit welke richting je ook komt, je stapt altijd uit in Sliedrecht bij de halte Middeldiep/Oosterbrug. Als je van de aanlegsteiger bent, loop je schuin naar rechts naar het kruispunt Kerkbuurt/Rivierdijk. Je loopt de Kerkbuurt in en blijft de borden “Baggermuseum” volgen. De wandeling duurt ongeveer 30 à 40 minuten. Kom je met de fiets en waterbus, dan neem je dezelfde route en duurt het ongeveer 15 minuten. Ook kun je op de Oosterbrug de lijndienst 77 nemen en bij het station van Sliedrecht overstappen op lijndienst 13 en uitstappen op de Geulstraat of op de Crayestein Zie ook www.waterbus.nl. De waterbus vaart niet naar Sliedrecht gedurende de weekenden in de wintermaanden.