Routebeschrijving

Met de auto
Komt u met de auto, dan kiest u op de A15 afslag 24 – Sliedrecht West. U gaat onder het spoorviaduct door en slaat bij de T-kruising rechtsaf indien u uit de richting Rotterdam bent gekomen. Komt u uit de richting Gorinchem dan slaat u na de afrit linksaf en gaat u na de tunnel op dezelfde T-kruising rechtdoor. Vanuit beide richtingen volgt u dezelfde route. U neemt na ongeveer 100 m. de bocht naar links. U bevind zich nu op de Crayestein. Deze rijdt u helemaal uit tot aan de tweede (soort) T-kruising. Hier slaat u rechtsaf. Na weer ongeveer 150 m. draait u scherp naar links. U bevind zich nu op de Molendijk. Na ongeveer 500 m. treft u rechts de ingang van het parkeer terrein van het Nationaal Baggermuseum aan.
Komt u binnendoor vanuit de richting Papendrecht, dan neemt u de Ketelweg en Baanhoek en volgt u de borden “Baggermuseum”

Met de trein
Komt u met de trein, dan kunt u lopen vanaf Station Sliedrecht Baanhoek. De wandeling duurt ongeveer 15 minuten.
Sliedrecht Station Baanhoek naar Nationaal Baggermuseum

Met de bus
De dichtstbijzijnde bushalte is Bushalte Deltalaan in Sliedrecht van busmaatschappij Qbuzz. De afstand naar het museum is ongeveer drie minuten wandelen.

Met de waterbus
Via het water is het Baggermuseum ook bereikbaar. Uit welke richting u ook komt, u stapt altijd uit in Sliedrecht bij de halte Middeldiep/Oosterbrug. Als u van de aanlegsteiger bent, loopt u schuin naar rechts naar het kruispunt Kerkbuurt/Rivierdijk. U loopt de Kerkbuurt in en blijft de borden “Baggermuseum” volgen. De wandeling duurt ongeveer 30 à 40 minuten. Komt u met de fiets en waterbus, dan neemt u dezelfde route en duurt het ongeveer 15 minuten. Ook kunt u op de Oosterbrug de lijndienst 77 nemen en bij het station van Sliedrecht overstappen op lijndienst 13 en uitstappen op de Geulstraat of op de Crayestein Zie ook www.waterbus.nl De waterbus vaart niet naar Sliedrecht gedurende de weekenden in de wintermaanden.