Bezoekersinformatie

Het museum bestaat uit vijf delen. Het museumgebouw voor de vaste opstelling, de expositieruimte voor wisseltentoonstellingen, het Koetshuis, de BaggerPraktijkTuin en Stoombaggermolen Friesland.

In het museumgebouw kan je de vaste en tijdelijke tentoonstellingen bezoeken. Aan de hand van diverse scheepsmodellen wordt op de begane grond en de 1e verdieping de wondere wereld van het baggeren getoond.

Op de zolderverdieping zijn diverse schaalmodellen van dijken en waterkeringen te zien.

In het koetshuis kun je onder begeleiding van een rondleider vele werkende modellen van stoommachines en een werkend model van een snijkopzuiger bekijken.

In de BaggerPraktijkTuin ervaar je op interactieve wijze welke technieken er worden toegepast bij het baggeren.
De BaggerPraktijkTuin is elke zaterdagmiddag open van 1 april tot en met 1 november. In de meivakantie, zomervakantie en herfstvakantie (regio midden) is de BaggerPraktijkTuin te bezoeken tijdens de openingstijden van het museum: woensdag t/m zaterdag van 13.30 uur tot 17.00 uur.

Het is ook mogelijk om onder begeleiding van een rondleider stoomemmerbaggermolen ‘Friesland’ te bekijken. Dit is een originele emmerbaggermolen uit 1936 die je kan bezichtigen en waar je de sfeer kunt proeven hoe vroeger het leven aan boord was.