Baggerweek: ontdek de wereld van de waterbouw

Kom spelen tijdens de baggerweek! Van 20 t/m 24 augustus is de BaggerPraktijkTuin elke dag geopend. Ontdek de wereld van de waterbouw: Hoe zou Nederland eruit zien zonder dijken? Hoe werkt een baggermolen en hoe bouw je een tunnel onder water? In de BaggerPraktijktuin kan iedereen zelf leren baggeren en met modelboten varen in het waterbassin.

Tijdens de Baggerweek zijn er gratis rondleidingen in het museum en op baggermolen de FRIESLAND.
De rondleiders, die zelf ervaren baggeraars zijn, vertellen verhalen over het leven in de baggerij en op zee.

Museumkids
Het Baggermuseum is lid van Museumkids! Kinderen tot 13 jaar kunnen museuminspecteur worden.
Inspecteer het museum tijdens de Baggerweek en krijg een mini-kompas. Meer weten? Kijk op www.museumkids.nl of download de gratis app ‘Museuminspecteurs’. Ben jij de beste inspecteur? Dan kan je een cadeaupakket of dagtrip winnen!

Openingstijden
Tijdens de Baggerweek is de BaggerPraktijkTuin open van dinsdag t/m zaterdag van 14:00 tot 16:30 uur.
Het museum is open van dinsdag t/m zaterdag van 13:30 tot 17:00 uur.