Baggerweek in het Baggermuseum

BaggerweekOmdat het vakantietijd is wordt de BaggerPraktijkTuin opengesteld van dinsdag 9 tot en met zaterdag 13 augustus van 14:00 tot 16:30 uur. Kom de bijzondere wereld van waterbouw zelf uitproberen. Door een elektromotor met een fiets aan te drijven ontdek je hoeveel kracht er  nodig is om een centrifugaalpomp op gang te brengen. Baggeren met de baggerbeugel of wordt machinist op kraan en probeer zand te verplaatsen. Bouw een dijk en ervaar wat golfslag met een dijk doet.
Houden we in Nederland droge voeten in de toekomst? Je kunt het zien door de effecten van de Deltawerken in beweging te zetten. Neem plaats in de baggersimulator en werk met een sleephopperzuiger, een snijkopzuiger, een steenstortvaartuig of vaar met een beunschip door sluizen. Wie het goed doet kan een selfie maken en naar je eigen mailadres sturen. Test je vaardigheden als schipper met een radiografisch bestuurbare sleepboot in het waterbassin. De BaggerPraktijkTuin biedt vele mogelijkheden. Vakkundige baggeraars zijn aanwezig voor begeleiding.
Vanzelfsprekend kan ook het museum bezocht worden of de tentoonstelling “Strijd tegen het Water”. In de filmzaal van het Baggermuseum kan een keuze gemaakt worden uit ruim 500 films over waterbouwkundige werken, zeesleepvaart en scheepsbouw.