Baggerweek – 11-18 augustus 2018

Ontdek spelenderwijs de wereld van waterbouw tijdens de Baggerweek (11-18 augustus)

Net als voorgaande jaren wordt de BaggerPraktijkTuin in het Nationaal Baggermuseum Sliedrecht tegen het einde van de zomervakantie een week lang opengesteld. Tijdens de Baggerweek van zaterdag 11 augustus tot en met 18 augustus van 14:00 tot 16:30 (op zondag gesloten) zijn kinderen van 8 jaar en ouder én volwassen van harte welkom om de wereld van waterbouw zelf te komen ervaren.

Een groot deel van Nederland ligt beneden de zeespiegel. Houden we het droog in de toekomst? Kom het bekijken door de effecten van de Deltawerken te zien. En hoe bouw je eigenlijk een dijk die bestand is tegen golfslag? Leer baggeren met de baggerbeugel of oefen als kraanmachinist met het verplaatsen van zand. Schakel met fietsbewegingen een elektromotor en een centrifugaalpomp in werking en ontdek hoeveel kracht er nodig is om water te verpompen. Manoeuvreren kan je leren met op afstand bestuurbare boten (Pushy Cats) in het waterbassin. Vakkundige baggeraars zijn in de BaggerPraktijkTuin aanwezig voor begeleiding.

Openingstijden BaggerPraktijkTuin tijdens de Baggerweek:
Zaterdag 11 augustus: 14:00-17:00
Dinsdag 14 augustus t/m zaterdag 18 augustus: 14:00-17:00

Museumkids
Ben je 12 jaar of jonger? Word dan museuminspecteur voor Museumkids! Bezoek het Baggermuseum tussen 7 juli en 2 september 2018, haal een gratis tattoovel en vul 12 vragen in via www.museumkids.nl of de gratis app ‘Museuminspecteurs’. Je maakt kans op gave prijzen, zoals een instant camera.

Zo doe je mee:
1. Kijk in het museum goed om je heen.
2. Open in je smartphone de link www.museumkids.nl/inspect of download de gratis app ‘Museuminspecteurs’.
3. Vul de 12 vragen in voor dit museum.
4. Vul je naam en mailadres in om je inspectie te bewaren.
5. Bevestig je aanmelding via de link die je per mail hebt gekregen.