Baggerprojecten in Dubai, werken in 40 graden

Gerrit Boer, één van de rondleiders van het Nationaal Baggermuseum geeft op zaterdag 18 februari een lezing over zijn werk in Dubai. Gerrit was daar lange tijd namens Van Oord werkzaam om bij een hitte van 40 graden Celsius nieuwe eilanden op te spuiten.

Dubai is één van de 7 emiraten en ligt aan de Arabische Golf. In 1968 woonden er 59000 inwoners, in 2021 3,4 miljoen. De enorme groei werd o.a. mogelijk door de realisatie van de nieuw opgespoten eilanden: de Palm (het 8e wereldwonder), The World en vervolgens Deira Corniche. Voor de realisatie van de Palm was er alleen al een hoeveelheid zand van ruim 1 miljard m3 nodig. Het was een gigantisch werk en bij tijd en wijle zeer complex. Gerrit legt in zijn lezing uit hoe een (middelgrote) aannemer als Van Oord het voor elkaar kreeg om zulke grote baggerwerken binnen te halen.

De lezing begint zaterdag 18 februari om 12.00 uur (inloop vanaf 11.30 uur) in het Nationaal Baggermuseum. De kosten voor de lezing, inclusief 1 consumptie, bedragen € 6,-, Aanmelding via een berichtje naar reserveringen@baggermuseum.nl. Na de lezing is het museum geopend voor publiek, entree € 6,-, gratis toegang met Museumkaart.