BaggerPraktijkTuin

Sinds september 2015 beschikt het Nationaal Baggermuseum over een interactieve BaggerPraktijkTuin. In deze tuin van ruim 1200m2 staan 16 werkstations opgesteld waar jongeren en volwassenen, van 8 tot 80, met hulp van een lesbrief zelf kunnen ervaren en leren welke technieken er gebruikt worden in de waterbouw en specifiek op het gebied van baggeren.

1. Baggeren met de baggerbeugel
2. Baggeren met een gravertje
3. Takeltechnieken
4. Principe emmerketting
5. Rainbowen
6. Manoeuvreren RB sleepboot
7. Snijkoptanden verwisselen
8. Zandproeven
9. Watertafels
10. Simulator
11. Snijkopzuiger in praktijk
12. Stoommachine en baggerpomp
13. Baggerpompfiets
14. Ontwerp een dijk
15. Test dijk in golfgoot
16. Stabiliteitsbak

De BaggerPraktijkTuin is jaarlijks open van 1 april tot en met 1 november. Op zaterdagmiddagen en in de mei- en herfstvakantie is de tuin open van 13:30 uur tot en met 16:30 uur voor individuele bezoekers van het Baggermuseum. Vanwege het educatieve karakter van de tuin zijn er altijd twee rondleiders aanwezig, die uitleg geven bij de werkstations. De werkstations kunnen dus niet worden gebruikt zonder aanwezigheid van rondleiders. Verder is begeleiding van kinderen onder de 12 jaar verplicht.

Op afspraak is de BaggerPraktijkTuin open Voor groepen, verjaardagsfeestjes, schoolklassen of studenten beroepsonderwijs. Voor alle niveaus, van basisschool tot universiteit, zijn lesbrieven met diverse opdrachten beschikbaar. Ook kunnen wij maatwerk leveren om aan te sluiten bij een thema van een projectweek en is er een combinatiebezoek mogelijk van BaggerPraktijkTuin en het Baggermuseum. Onder de kop “Educatie” op deze website vindt u hierover meer informatie. Voor reserveringen bel: 0184-414166.

Het entreebewijs van het Nationaal Baggermuseum geeft tevens toegang tot de BaggerPraktijkTuin.