BaggerPraktijkTuin

In de tuin staan een tiental werkstations waar kinderen en volwassenen verschillende baggertechnieken kunnen uitproberen. Test je baggerskills! Ben je sterk genoeg voor de baggerbeugel of schep je liever zand met een joystick zittend op een graafmachientje.
Hou je van water, dan kun je manoeuvreren met een RB sleepboot of ‘rainbowen’ zoals de grote baggerschepen soms doen. Je kunt een dijk bouwen en testen of je deze golfslag-proof gebouwd hebt. We hebben een watertafel een baggerpompfiets en je kunt zand testen. Genoeg te doen en uit te proberen.

Openingstijden en begeleiding

  • De BaggerPraktijkTuin is open alleen op zaterdagmiddag van 1 april tot en met 2 november.  
  • In de meivakantie, zomervakantie en herfstvakantie (regio midden) is de BaggerPraktijkTuin te bezoeken tijdens de openingstijden van het museum: woensdag t/m zaterdag van 13.30 uur tot 17.00 uur.
  • Vanwege het educatieve karakter van de tuin zijn er altijd twee rondleiders aanwezig, maar begeleiding van een ouder of verzorger is voor kinderen onder de 12 jaar verplicht.

Groepen en scholen
Op afspraak is de BaggerPraktijkTuin open voor groepen, schoolklassen of studenten van het beroepsonderwijs. Voor alle niveaus, van basisschool tot universiteit, zijn lesbrieven met diverse opdrachten beschikbaar. Ook kunnen wij maatwerk leveren om aan te sluiten bij een thema van een projectweek en is er een combinatiebezoek mogelijk van BaggerPraktijkTuin en het Baggermuseum. Onder de kop “Educatie” op deze website vindt u hierover meer informatie.
Voor reserveringen bel: 0184-414166.