BaggerPraktijkTuin officieel geopend

BaggerPraktijkTuin4BaggerPraktijkTuin officieel geopend.

Woensdag 2 september 2015 werd begeleid door een stralende zon en onder grote belangstelling is de BaggerPraktijkTuin officieel in gebruik genomen.
De Hoofdingenieur Directeur (HID) van Rijkswaterstaat, de heer Cees Brandsen, zette met fietsbewegingen een centrifugaalpomp in werking om een kolom water te verplaatsen.
Bij het bereiken van de maximale pompcapaciteit loeide een scheepshoorn voluit.
Van alle Sliedrechtse basisscholen waren leerlingen uit groep 7 en 8 aanwezig die vooraf getraind hadden met de 16 werkstations van de BaggerPraktijkTuin. Voor alle stations zijn speciale lesbrieven ontwikkeld. Deze leerlingen legden uit aan de vele genodigden wat de bedoeling is van een werkstation. Water, modder, zand, inzicht en techniek vormen de grondslag van waterbouwkunde, ofwel wat we doorgaans baggeren noemen. De snel opgedane vakkennis van de leerlingen maakte indruk bij volwassenen.
Overigens werd voor de officiële opening meerdere malen proefgedraaid met scholieren uit Sliedrecht, Zwijndrecht en Hardinxveld-Giessendam tot groot enthousiasme van de deelnemers.

HID Cees Brandsen van Rijkswaterstaat en bestuurslid Bert Kips van het Nationaal Baggermuseum benadrukten in hun toespraken hoe belangrijk het is dat jongeren zich meer en meer dienen te bekwamen in technische opleidingen. Waterbouw of zo u wilt baggeren, is een vakgebied met ongekende mogelijkheden waarbij de gehele wereld het werkterrein is.

De BaggerPraktijkTuin is geopend op woensdagmiddag en zaterdagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur, vanaf het vroege voorjaar tot na de herfstvakantie van de scholen. Een bezoek aan de BaggerPraktijkTuin met een groep is mogelijk via een afspraak.