Baggermuseum op ÉÉN

Wat gebeurde er?
Het Nationaal Baggermuseum is tijdens de Rabo Clubkas Avond door leden van de Rabobank Merwestroom in Sliedrecht gekozen als nummer één. Op een warme zomerse avond in de lente, 19 april jl., was het druk in de grote zaal van De Lockhorst. Zo ongeveer alle verenigingen, stichtingen en instellingen uit Molenwaard, Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht kwamen en zagen met spanning uit naar de uitslag van de Rabo Clubkas Avond. Een bedrag van € 100.000 wordt toegekend door de leden van de Rabobank Merwestroom.

De uitslag.
Het Baggermuseum kreeg 289 stemmen van Sliedrechtse Rabobank leden. De ruim zestig vrijwilligers, inclusief het bestuur, zijn trots op deze waardering.

Beloning.
Wie een bankpas van de Rabobank Merwestroom laat zien en in Sliedrecht woont, ontvangt bij een bezoek aan het Baggermuseum gratis koffie of thee met een baggermolenkoekje gedurende de gehele maand mei dit jaar.

Wat is er te zien?
De tentoonstelling over de Marker Wadden loopt nog tot 28 april a.s. Het door Boskalis gerealiseerde ‘Building with Nature’ project werd destijds geopend door de voorzitter van Natuur Monumenten. De steeds weer verrassende vaste tentoonstelling in het Baggermuseum kan vanzelfsprekend ook bekeken worden. De attractieve BaggerPraktijkTuin is elke zaterdag van 13:00 tot 16:00 open en is te combineren met een bezoek aan de stoombaggermolen “Friesland” in de haven van Het Plaatje.
Tijdens de meivakantie van 24 april t/m 12 mei is de BaggerPraktijkTuin geopend van dinsdagmiddag t/m zaterdagmiddag.