Baggeren, speuren en knutselen tijdens herfstvakantie in het Baggermuseum

Tijdens de herfstvakantie (20 t/m 27 oktober) is er van alles te beleven in het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht. In het kader van de Week van Ons Water is de BaggerPraktijkTuin op dinsdag 23 en woensdag 24 oktober open voor kinderen van 8 jaar en ouder. Ook doet het museum mee aan de Museumkidsweek: kinderen t/m 12 jaar kunnen in het museum komen speuren naar Tikkit, de mascotte van Museumkids. Op zaterdag 20 oktober en dinsdag 23 t/m zaterdag 27 oktober zijn kinderen van 8 jaar en ouder van harte welkom om hun eigen ‘baggermolen-in-fles’ te komen knutselen.

BaggerPraktijkTuin open tijdens Week van Ons Water
Tijdens de Week van Ons Water (17 t/m 24 oktober) zijn in het hele land activiteiten om ons water beter te leren kennen. Ook in het Baggermuseum leer je meer over waterveiligheid en –overlast. Op dinsdag 23 en woensdag 24 oktober is de BaggerPraktijkTuin geopend tussen 14:00 en 17:00. Ben je 8 jaar of ouder? Kom je eigen dijk bouwen of leer baggeren met een baggerbeugel!

Maak je eigen baggermolen-in-fles
Tot en met 27 oktober is er een kleine expositie van flessenscheepjes te zien in het museum, samengesteld door flessenscheepjes-vereniging ‘Welkom aan Boord’. Op zaterdag 20 oktober en dinsdag 23 t/m zaterdag 27 oktober kunnen kinderen van 8 jaar en ouder zelf hun eigen ‘baggermolen-in-fles’ maken. Ze zetten hun eigen houten baggermolentje in elkaar, verven deze en zetten ze in een glazen pot.

Museumkidsweek
Tikkit is de mascotte van Museumkids en brengt je tijdens de Museumkidsweek naar de mooiste voorwerpen in het museum. Op zaterdag 20 oktober en dinsdag 23 t/m zaterdag 27 oktober kunnen kinderen t/m 12 jaar in het museum op zoek naar Tikkit. Heb je ‘m gevonden? Upload een foto van de plek en maak kans op een leuke prijs!