Baggeren, knopen en knutselen tijdens meivakantie

Tijdens de meivakantie (22 april t/m 4 mei) is er van alles te beleven in het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht. Op Tweede Paasdag kunnen bezoekers eieren komen zoeken. Er zijn workshops over knopen en splitsen, kinderen kunnen spelenderwijs leren baggeren in de BaggerPraktijkTuin, aan de slag in het Zandlab of een speciale zandkleurplaat knutselen.

pasenKom eieren zoeken!
Op Tweede Paasdag (maandag 22 april) kun je vanaf 13.30 uur eieren komen zoeken in het museum en de museumtuin. Zoek de eieren, verzamel de letters die erop staan en maak een zin. Alle kinderen die meedoen, krijgen een lekker kleinigheidje.

Workshops knopen en splitsen
Op woensdag 1 mei en zaterdag 4 mei zijn er in het museum workshops over knopen en splitsen. Geen baggeraar kan zonder de kennis van knopen: ze zijn nodig bij het hijsen van een vlag en andere werkzaamheden aan boord. Tussen 13.30 en 15.30 uur laten twee ervaren baggeraars zien hoe het werkt en geven ze knoop-instructies aan jong en oud.

baggerpraktijktuinBaggerPraktijkTuin extra open
Ben je 8 jaar of ouder? Leer een stevige dijk bouwen, zand afgraven of baggeren met een baggerbeugel! Op dinsdag 23 april t/m vrijdag 26 april en van dinsdag 30 april t/m zaterdag 4 mei is de BaggerPraktijkTuin geopend van 13.30 tot 16.30 uur.

Aan de slag met zand
In het Zandlab – onderdeel van de expositie ‘Zand in beweging’ – kunnen kinderen van 8 jaar en ouder als een échte wetenschapper proefjes met zand doen. Ook kun je op dinsdag 23 april t/m vrijdag 26 april en op 30 april, 2 en 3 mei met lijm, gekleurd zand en potloden een speciale zandkleurplaat maken. Kinderen onder de 8 jaar zijn ook welkom om samen met een (groot)ouder te komen knutselen.

Museuminspecteurs gezocht!
Ook kunnen kinderen t/m 12 jaar in de meivakantie weer aan de slag als museuminspecteur voor Museumkids. Bij de balie kun je een speciale button krijgen, vervolgens het het Baggermuseum inspecteren en een paar vragen invullen. Zo maak je kans op mooie prijzen.

Openingstijden en programma
Tijdens de meivakantie is het museum geopend op maandag 22 april t/m vrijdag 26 april en op dinsdag 30 mei t/m zaterdag 4 mei van 13.30 tot 17.00 uur.

Maandag 22 april: Eieren zoeken
Dinsdag 23 april t/m vrijdag 26 april: BaggerPraktijkTuin (open tot 16.30), zandkleurplaat maken.
Zaterdag 27 april: Gesloten i.v.m. Koningsdag
Dinsdag 30 april: BaggerPraktijkTuin (open tot 16.30), zandkleurplaat maken.
Woensdag 1 mei: BaggerPraktijkTuin (open tot 16.30), workshops knopen en splitsen (13.30-15.30)
Donderdag 2 mei en vrijdag 3 mei: BaggerPraktijkTuin (open tot 16.30), zandkleurplaat maken.
Zaterdag 4 mei: BaggerPraktijkTuin (open tot 16.30), workshops knopen en splitsen (13.30-15.30)